Danışma Kurulu
Arzu Atasoy
Darüşşafaka Lisesinin ardından Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü 1998 yılında bitirdi. 11 yıl Türkiye’nin önde gelen iki özel okulunda İngilizce Öğretmenliği ve Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı yapmıştır. 2009 yılında başladığı Öğretmen Akademisi Vakfı’nda; öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları üzerine yoğunlaşarak “Öğretmenin Sınırı Yok“ projesinin lider ekibi içerisinde yer almıştır. 2010 -2012 yılları arasında Motivasyon Yönetimi ve Öğrenmede Akış gibi konularda sanal dersler tasarlayıp, bu derslerin danışmanlığını yapmıştır. 2019 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın International Visitor Leadership Program (IVLP) programına aday gösterilerek “Dijital Çağda Liderlik” programına Türkiye’den katılan tek kişi olmuştur. TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu üyesidir. Ocak 2023’ten bu yana Öğretmen Akademisi Vakfı-ÖRAV’da Genel Müdür rolüyle, eğitimi merkeze alan sürdürülebilir kalkınma çalışmalarına liderlik etmektedir.
Dr. Öğretim Üyesi Belgin Bahar
Belgin Bahar, 2009 yılında Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2018 yılında Fransa’da Bordeaux Üniversitesi İşletme Bölümünde doktorasını tamamlayarak Doktor unvanını almıştır. Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışan Belgin Bahar, İşletme Bölümü Örgütsel Davranış Anabilim Dalı Başkanıdır. Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi İşletme Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısıdır. Dr. Öğr. Üyesi Belgin Bahar, İşletme Etiği, Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon gibi dersler vermektedir. Etik liderlik, kurumsal sosyal sorumluluk, kurumsal itibar yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi konularda çeşitli ulusal ve uluslararası yayınları vardır. “Sürdürülebilirlik ve Etik Odaklı Yeni İş Modelleri” isimli bir kitabı bulunmaktadır.
Bülent Fidan
Bülent Fidan BrandMap Dergisi ve Grafik Tasarım Dergisi Yayın Yönetmeni olarak görev almaktadır. Öncesinde Safari “Marka İletişimi Ajansı”nı kurup Yaratıcı Grup Başkanı olarak ve "Marka Tasarımı ve Trend Analizi Ajansı" BRAND SUITE ISTANBUL bünyesinde, marka danışmanı, trend analisti, yaratıcı grup başkanı ve yayınlar yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Altınbaş Üniversitesi ve BrandMap'in ortak Marka Yöneticiliği Yüksek Lisans Programında koordinatör olarak yer almaktadır.
Ekin Al
Onarım Atölyesi | Regenerative Impact Space’in kurucusu olan Ekin Al Onarım Atölyesi Podcast’in de yaratıcısı. Stanford University Innovation Fellowlarından olan Al aynı zamanda bir medya ve içerik üreticisi. Onarıcı sistemler yaratmak ve dönüşümü kolaylaştırmak için süreçler tasarlayan bir etki alanı olan Onarım Atölyesi’nde markalar için etki odaklı dönüşüm süreçleri tasarlamak ile birlikte sosyal girişimler, topluluklar, gençler ve etki odağında çalışan tüm paydaşlarla etki odaklı savunuculuklar ve projeler hayata geçiriyor.
Emrah Kurum
Çevre Mühendisliği eğitimi alan Emrah Kurum sosyal girişimci olarak sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapmıştır. Sürdürülebilirliğin iletişim tarafında EKOIQ Dergisi’nde çalışmıştır. Uluslararası Proje ve Eğitim Merkezi’nde şirketlerin sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri geliştirmesi ve Sabancı Üniversitesi’nde Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinde üniversite-sanayi işbirliği üzerine görev ve sorumluluklar almıştır. 2013’te Türkiye’nin sürdürülebilirlik alanındaki ilk ve tek etkinlik platformu olan Çevreci Etkinlikleri kurmuştur. Bu platform ile Kasım 2015’te Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde sosyal girişimcilik ödülü almıştır. Halen Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Kurucu Başkanlığı pozisyonunda görev almaktadır.
İdil Karademirlidağ Suher
Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İdil Karademirlidağ Suher lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi’nden almıştır. Lisans ve lisansüstü seviyelerde "Halkla İlişkiler Kampanyaları", "Halkla İlişkiler Yönetimi ve Stratejisi", "Halkla İlişkilerde Örnek Olaylar" gibi dersler vermektedir. Çok sayıda özel araştırma projesinde görev almış olan Suher, "kurumsal itibar", "kurum içi iletişim" ve "ikna iletişimi" konularında seminerler vermektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde üyesi olduğu bölümde, 2006 yılından beri bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. İdil Karademirlidağ Suher, Haziran 2022’de seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda Stratejik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış ve TFF tarihinde yönetim kurulunda yer alan ilk kadın olarak tarihe geçmiştir.
İpek Özgüden
İpek Özgüden Özen TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı ve ON İletişim Ajansı Başkanı olarak görev almaktadır. Öncesinde Ram Dış Ticaret’te Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcılığı, Adidas Türkiye Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Superonline Kurumsal İletişim Direktörlüğü, Beşiktaş JK Pazarlama Direktörlüğü ve TVS Spor & Medya Pazarlama Direktörlüğü görevlerini üstlenmiştir. Özen, 2015 yılından bu yana Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı’dır.
Semih Turan
Semih Turan, kurucusu olduğu Bulgu Araştırmada 1993 yılından günümüze kadar Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmaları alanında hizmet vermeye devam etmektedir. 2011 yılında Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından Araştırmada 25. Yıl plaketi almıştır. 2013-2019 yılları arasında 3 dönem TÜAD Yönetim kurulu üyeliği ve Veri Toplama Kurul Başkanlığı görevlerini yapmıştır. Çeşitli STK’lar ve Üniversite ile ortaklaşa araştırmalar gerçekleştiren Semih Turan 6 yıldır Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Danışma Kurulu üyesi olup halen Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Araştırma Dersleri vermektedir.
Dr. Sertaç Doğanay
Sertaç Doğanay, teknoloji iletişimi ve sürdürülebilirlik iletişimi üzerine çalışan öğretim görevlisi ve profesyonel konuşmacıdır. İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur. 10 senelik ilaç sektörü deneyiminde; marka müdürü, kurumsal iletişim yöneticisi ve pazarlama ve satış direktörü pozisyonlarında bulunmuştur. 2018 yılı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri - Siber Güvenlik Merkezi’nin teknoloji iletişimi alanında danışma kurulu üyesi, 2021 Yılı itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Medya Çalışmaları (Social Media Lab) Merkezi yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Yenibirlider Derneği profesyonel mentorudur. LinkedIn tarafından en etkili kullanıcılara verilen Top Voice unvanını alan, Türkiye’deki ilk ve tek kişidir.
Umay Yılmaz
Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü mezunu olan Yılmaz, kariyer hayatına 2004 yılında arıtma sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firmada başladı. Sayısız konferans, sempozyum, kongre vb. platformlarda çevre, geri dönüşüm, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında konuşmalar yaptı, projeleriyle çeşitli ödüller aldı. Üniversiteler, dernekler, vakıflar, kuruluşlar, basın ve medya ilişkilerinde görev alan Yılmaz, 2018-2020 arasında çevre, sürdürülebilirlik konularında danışmanlık yaparak, döngüsel ekonomi üzerine eğitimler vermiştir. Bu süreçte çeşitli üniversitelerde konuk olarak dersler veren Umay Yılmaz’ın, “Dünyayı Kurtarma Planım” adlı bir TEDx konuşması bulunmaktadır.
İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nde Yer Sistem Bilimleri mastırı yapmakta olan Umay Yılmaz, halen OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği Genel Sekreterlik görevini yürütmektedir.